MALZEMELER:
- 300 gr. keçi peyniri
- 125 gr. krema ( half and half )
- 1/4 tatlı kaşığı tuz, biraz karabiber
- 3 kaşık fesleğen sosu (tarifi asağıda) (supermarketten hazırda alabilirsiniz)
- 10 tane, haşlanıp kabukları çıkartılmış ve ince kıyılmış sun-dried domates ( supermarketten oil packed olanınıda alabilirsiniz)
- 1/4 bardak kavrulmuş ve bıçak yardımıyla irice parçalanmış dolmalık fıstık
- en üstüne gezdirmek için zeytinyağı
- ekmek yada kraker
YAPILIŞI:
- iki bardak malzemeyi alabilecek çukur bir kabın içi; plastik selofenle ( saran wrap ) kaplanır. Selofenin uçları kabın biraz dışına taşmalı.
- Ayrı bir tabakta, keçi peyniri ve krema, çatal yardımıyla ezilir. ( peynir yeteri kadar yumuşamamışsa biraz daha krema koyun). Tuz ve karabiberi eklenir.
- Peynirin üçte biri, çukur kabın içine konup düz bir kat olacak şekilde hafif bastırılır. İlk katın üstüne pesto sosu konur.
- Peynirin diğer üçte biri pestonun üstüne serilir.İkinci kat peynirin üstüne kurumuş domateslerle, dolmalık fıstığın yarısı konur.
- Peynirin geri kalanı domateslerin üstüne serilir ve iyice aşağıya doğru sıkıştırıldıktan sonra en az yarım saat buzdolabında tutulur.
- Servis edilmeden yarım saat önce dışarı çıkartılıp, plastiklerin ucundan tutularak, bir kaba ters çevrilir. Yarım saat bekledikten sonra, üstü, geri kalan fıstıklarla süslenir, zeytinyağı gezdirilir.
- Pita ekmeği, baget veya başka bir ekmek veya krakerle servis edilir.
- 1 büyük demet basil (fesleğen)
- 2-3 diş sarmısak
- 3-4 yemek kaşığı dolma fıstığı
- 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
- tuz
- rendelenmiş parmesan peyniri
- Mutfak robotuna basil, tuz, sarmısak ve dolma fıstığı konup çok ince kıyılır.
- Zeytinyağı eklenir, püre olana kadar çekilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder