MALZEMELER:
- küçük küçük doğranmış,1 büyük kuru soğan ( tercihen tatlı kuru soğan /Vilada veya spanish )
- küçük küçük doğranmış,2 tane patlıcan ( tercihen chinese purple eggplant)
- küçük küçük doğranmış,1 tane sarı biber/ yellow bell pepper ( dolmalık yeşil biberde olabilir)
- tuz, karabiber
- 4-5 dal taze kekik/ thyme
- 1/2 tatlı kaşığı kuru kekik
- küçük küçük doğranmış, 2 büyük sırık domatesi / roma tomatoes
- 2 kaşık sirke/ red wine vinegar
- kıyılmış taze fesleğen ( nane yada başka bir yeşillikte olabilir)
- Büyük bir teflon tavada, orta hararetli ısıda, soğanları zeytinyağında 10 dk. sarartın.
- Pişmiş soğanın yağını patlıcanları pişirmek için süzüp, patlıcanları ayrı bir tabağın içine alın.
- Aynı tavada, orta hararetli ısıda, soğanlardan süzülmüş yağda, tavla zarı büyüklüğünde doğranmış patlıcanları, ara sıra karıştırılarak, yumuşayana ve altın sarısı olana kadar pişirin.( 4-5 dk.)
- Patlıcan piştikten sonra, tavaya soğanları, doğranmış sarı biberleri, doğranmış domatesleri ve diğer bütün malzemeleri ekleyip ( fesleğen hariç) 5 dk. daha pişirmeye devam edin. Domatelerin suyunun çekilmiş ve karışımın yoğunlaşmış olması gerekir )
- Baget, pita ekmeği yada başka bir ekmekle servis edin.
Bir gün önceden yapılıp, buzdolabında bekletilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder