MALZEMELER:
- 1 küçük kuru soğanın yarısı (ince kıyılmış)
- 20-25 tane ince kıyılmış mantar ( white or cremini mushrooms)
- zeytinyağı
- tuz
- 2-3 damla acı sos (tabasco)
- 7-8 tane ince kıyılmış kurutulmuş domates(önce haşlayın sonra kabuklarını çıkartın)
- 1 bardak rendelenmiş parmesan peyniri
- Donuk milföy hamuru ( puff pastry)
- 1 yumurta
YAPILIŞI:
- Kuru soğanlar yağda hafif öldürülür, mantarlar eklenir, tuzu konur.
- Mantarların suyu uçuna ve birazda kızarana kadar çevrilir.Acı sosla tatlandırılır.
- Ocaktan alınıp kuru domateslerle karıştırılır.
- Soğuduktan sonra parmesan peyniri eklenir.
- Hamuru açana kadar buzlukta tutulur.
- Milföy hamuru buzluktan çıkartılıp iki saat dışarda bekletilir. ( hamuru ellediğinizde hala soğuk ama donuğu açılmış olması gerekir).
- Dikdörtgen şeklinde açılıp boyuna eşit üç parçaya, sonrada enine üç parçaya kesilir. İçlerine birer kaşik mantarlı iç konur. Dört ucundan tutulup ortada birleştirilir. ( mantarlı için kenarlardan biraz gözükmesi gerekir)
- Üstlerine biraz yumurta sürülür. 425 derecede ( Türkiye için 275) pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder