3 Kasım 2009 Salı

SALSA VERDE SOSLU PATATES PüRESİ VE BONFİLE ( 4 kişilik)



Dün Loblows’da Chef Jeffrey Marshal 20 dk. da pişirilebilen et yemekleri hazırladı. Buda onlardan biri. Patatesi soyan birisi varsa, maydonozda yıkanmışsa gerçekten 20dk.’da ortaya çıkarabilirsiniz.
Patatesleri zencefille haşlayınca hafif zencefil kokan bir püre olacak. Pürenin üstüne konan salsa verde ise püreyi dahada güzelleştiriyor.


MALZEMELER
Salsa Verde:

  • 1 yk. beyaz üzüm sirkesi ( white wine vinegar)
  • 1 yk. dijon hardalı (dijon mustard )
  • 2/3 bardak kıyılmış maydonoz. ( yarı roka yarı maydonozda olabilir.
  • 1 tane kıyılmış shallot ( 2 yk. kuru yada taze soğanda olabilir)
  • 2 yk. bıçakla kıyılmış kapari (capers)
  • tuz, karabiber
  1. Hardall ile üzüm sirkesini bir kavanozun içine koyup, kapağını kapatıp çalkalayın.
  2. Maydonoz, soğan ,kapari, tuz , karabiber ile  hardalli sirkeyi  karıştırın.
Patates püresi:

  • 3 sarı patates küp doğranmış
  • 4 tk. kuşbaşı doğranmış taze zencefil (ginger)
  • 2 yk. tereyağı
  • 1 yk. bal
  • 1/4 bardak süt
  1. Patatesleri tuzlu kaynar suda zencefille beraber (yaklaşık 8 dk.) kaynatın.
  2. Haşlandıktan sonra ezin.
  3. Ezilmiş patateslere tereyağı, bal ve sütü ekleyip karıştırın.
  4. Ilık bir yerde etler pisene kadar beklesin.
  • 4 parça bonfileye( tenderloin) tuz ve karabiber ekin.
  • Teflon tavada 2 yk. yağ ile  iki tarafınıda kızartarak pişirin.
Eti tabağa yerleştirdikten sonra yanına patates püresini üstünede salsa sosunu dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder