3 Kasım 2009 Salı

DEREOTU SOSLU HAVUÇ VE TAZE BEZELYE (sugar snaps)





MALZEMELER

  • 1-2 Limon
  • 1/2 bardak zeytinyağı
  • 3 yk. dereotu
  • tuz, karabiber
  • 2 demet küçük havuç (small young carrots)
  • 250 gr. taze bezelye (sugar snaps )


  1. Limon suyu, zeytinyağı, tuz, biber ve kıyılmış dereotunu bir kapta karıştırın.
  2. Havuç ve bezelyeleri 3-4 dk.buharda haşlayıın.
  3. Buhar tenceresinden alıp birkaç dakika buzlu suya tutun.
  4. Servis yapacağınız tabağa çıkartıp limonlu sosu üstüne dökün ve 1 saat sosta bekletin.
  5. Balık ve et yemeklerinin yanında servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder