MALZEMELER
- 10 tane küçük patates yada 2 büyük küp kesilmiş patates
- 1 tane kırmızı salçalık biber (red bell pepper)
- 1-2 tane kabak
- 1 tane kırmızı soğan
- taze kekik ( thyme)
- Patatesleri ortadan ikiye kesip kabuklarıyla buharda haşlayın.
- Kabakları parmak kalınlığında doğrayın. Kırmızı biberide yarım parmak kalınlığında doğrayın.
- Kırmızı soğanları ortadan ikiye bölün ve yanlamasına yarım parmak kalınlığında doğrayın.
- Soğanları zeytinyağında sararana kadar arada sırada karıştırarak pişirin.
- Kabakları,kırmızı biberleri ve taze kekiği soğana ekleyin ara sıra karıştırarak pişirin. ( sebzelerin çok yumuşamaması gerekiyor)
- En son patatesleri ekleyip bir iki kere daha çevirin ve sıcak sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder