3 Kasım 2009 Salı

SEBZE GARNİTÜR (Et yemeklerinin yanına)






MALZEMELER

  • 10 tane küçük patates yada 2 büyük küp kesilmiş patates
  • 1 tane kırmızı salçalık biber (red bell pepper)
  • 1-2 tane kabak
  • 1 tane kırmızı soğan
  • taze kekik ( thyme)


  1. Patatesleri ortadan ikiye kesip kabuklarıyla buharda haşlayın.
  2. Kabakları parmak kalınlığında doğrayın. Kırmızı biberide yarım parmak kalınlığında doğrayın.
  3. Kırmızı soğanları ortadan ikiye bölün ve yanlamasına yarım parmak kalınlığında doğrayın.
  4. Soğanları zeytinyağında sararana kadar arada sırada karıştırarak pişirin.
  5. Kabakları,kırmızı biberleri ve taze kekiği soğana ekleyin ara sıra karıştırarak pişirin. ( sebzelerin çok yumuşamaması gerekiyor)
  6. En son patatesleri ekleyip bir iki kere daha çevirin ve sıcak sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder