MALZEMELER
- 1 yumurtanın beyazı (sarısı üstüne),
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ ( tereyağıyla zeytinyağını karıştırabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar elenmiş un ( 3 su bardağı kadar) (yarısı whole weat olabilir)
- ezilmiş beyaz peynir
- Bütün sıvı malzemeyi çatalla bir iki kere çırpın.
- Bütün kuru malzemeyi eleyerek üstüne ekleyin.
- Elinizle yalandan karışana kadar karıştırın. ( fazla yapıştırıp sıkmadan ve yoğurmadan )
- Hamuru kabarması için 5-10 dk. dinlendirin.
- Yine nazikçe hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp, düz bir zemine koyun.
- Elinizle düzeltip arasına peynir koyup kapatin.
- Yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.
- 350/ 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder