3 Kasım 2009 Salı

PESTO SOSLU EKMEK



MALZEMELER

  • 50 g. pesto sos
  • 16 g. taze maya
  • 10 g. zeytinyağı
  • 10 g. tuz
  • 550 g. çok amaçlı un
  • 250 ml. oda sıcaklıında su
  • 5 g. şeker

HAZIRLANIŞI

  1. Maya ve şekeri oda sıcaklığındaki suyun yarısı ile erit. 5-10 dk. kadar beklet.
  2. Unu ve tuzu karıştır, ortasına havuz yapıp mayalı sıvıyı bu çukura dök ve karıştır.
  3. Kalan suyu, pesto sosu ve zeytinyağını ekle ve 10  dk. kadar yoğur. Sonuçta nemli bir hamur elde edilecek.
  4. Hamuru derin bir kaba koy üzerini ört kabarmaya bırak ( 1 1/2 saat)
  5. Ikinci etapta hamuru 2-3 dk. kadar yoğur. İstediğin şekli verdikten sonra pişirme kabına koy ve tekrar üstünü örtüp hamur iki misli olana kadar kabart ( 1 1/2 saat).
  6. Hamur kabarınca üstünü bıçakla çentikleyip 400F/205C ısıtılmış fırında 25-30 dk. pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder