MALZEMELER
- 50 g. pesto sos
- 16 g. taze maya
- 10 g. zeytinyağı
- 10 g. tuz
- 550 g. çok amaçlı un
- 250 ml. oda sıcaklıında su
- 5 g. şeker
HAZIRLANIŞI
- Maya ve şekeri oda sıcaklığındaki suyun yarısı ile erit. 5-10 dk. kadar beklet.
- Unu ve tuzu karıştır, ortasına havuz yapıp mayalı sıvıyı bu çukura dök ve karıştır.
- Kalan suyu, pesto sosu ve zeytinyağını ekle ve 10 dk. kadar yoğur. Sonuçta nemli bir hamur elde edilecek.
- Hamuru derin bir kaba koy üzerini ört kabarmaya bırak ( 1 1/2 saat)
- Ikinci etapta hamuru 2-3 dk. kadar yoğur. İstediğin şekli verdikten sonra pişirme kabına koy ve tekrar üstünü örtüp hamur iki misli olana kadar kabart ( 1 1/2 saat).
- Hamur kabarınca üstünü bıçakla çentikleyip 400F/205C ısıtılmış fırında 25-30 dk. pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder