3 Kasım 2009 Salı

BİFTEK (Veal scalloppine with provolone cheese)

Bu Klasik İtalyan yemeğini biz çok severiz ve sık sık yaparız. Hem yapması kolay hemde lezzetli. ( Özel bir kasabınız yoksa Wall Mart veya Superstore’daki Veal Scallopine /Süt danası Biftek gayet güzel iş görüyor. Tarif uzun gözüksede 5 dk pişen bir et yemeği.







MALZEMELER:
  • 10 diş sarmısak ( isterseniz daha çok)
  • 1 demet Adaçayı (Sage)
  • 5-6 kaşık zeytinyağı
  • Yarım su bardağı beyaz şarap
  • tuz, biber, un
  • 4 tane ince dövülmüş biftek
  • 4 dilim provolone peyniri ( fontinada olabilir)
  • 1/2 yada 1 çay bardağı beyaz şarap
HAZIRLANIŞI:
  1. Bifteklere tuz ve karabiber ekin ve iki tarafı una bulayin.
  2. Büyük bir tavada sarımsak ve adaçayı yaprakları zeytinyağında iki dakika çevirin.( bundan amaç bifteklerin içinde pişeceği zeytinyağının sarımsak ve adaçayının aromasını almasıdır).
  3. Biftekleri sarimsak ve adacayinin oldugu  tavaya koyun. Sarımsak ve adaçayını, tavanın kenarlarına yada bifteklerin aralarına veya altına iterek pişirin (Bifteklerin her iki tarafıda  yüksek ısıda çabucak pişirilmeli ( toplam pişme süresi 2 dk geçmemeli yoksa etler kurur) sarımsaklarında rengi altın rengine dönmeli.)
  4. Etler pişince tavanın kenarından beyaz şarabı tavaya dökün. 1 dk kadar şarabın suyunun birazının uçmasını bekleyin ve her etin üstüne bir dilim peynir koyup tavanın kapağını kapatın, tavayı ocaktan çekip 1 dk kadar peynirin erimesini bekleyin.
  5. Peynir erir erimez tabaklara koyup, kalan sarımsak ve adaçayı yapraklarını etlerin üzerlerine serpiştirin. Tavada etin suyu kalmışsa onuda etlerin üzerine döküp öyle servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder