Bu Klasik İtalyan yemeğini biz çok severiz ve sık sık yaparız. Hem yapması kolay hemde lezzetli. ( Özel bir kasabınız yoksa Wall Mart veya Superstore’daki Veal Scallopine /Süt danası Biftek gayet güzel iş görüyor. Tarif uzun gözüksede 5 dk pişen bir et yemeği.
MALZEMELER:
MALZEMELER:
- 10 diş sarmısak ( isterseniz daha çok)
- 1 demet Adaçayı (Sage)
- 5-6 kaşık zeytinyağı
- Yarım su bardağı beyaz şarap
- tuz, biber, un
- 4 tane ince dövülmüş biftek
- 4 dilim provolone peyniri ( fontinada olabilir)
- 1/2 yada 1 çay bardağı beyaz şarap
- Bifteklere tuz ve karabiber ekin ve iki tarafı una bulayin.
- Büyük bir tavada sarımsak ve adaçayı yaprakları zeytinyağında iki dakika çevirin.( bundan amaç bifteklerin içinde pişeceği zeytinyağının sarımsak ve adaçayının aromasını almasıdır).
- Biftekleri sarimsak ve adacayinin oldugu tavaya koyun. Sarımsak ve adaçayını, tavanın kenarlarına yada bifteklerin aralarına veya altına iterek pişirin (Bifteklerin her iki tarafıda yüksek ısıda çabucak pişirilmeli ( toplam pişme süresi 2 dk geçmemeli yoksa etler kurur) sarımsaklarında rengi altın rengine dönmeli.)
- Etler pişince tavanın kenarından beyaz şarabı tavaya dökün. 1 dk kadar şarabın suyunun birazının uçmasını bekleyin ve her etin üstüne bir dilim peynir koyup tavanın kapağını kapatın, tavayı ocaktan çekip 1 dk kadar peynirin erimesini bekleyin.
- Peynir erir erimez tabaklara koyup, kalan sarımsak ve adaçayı yapraklarını etlerin üzerlerine serpiştirin. Tavada etin suyu kalmışsa onuda etlerin üzerine döküp öyle servis yapın.
Comments Off
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder