3 Kasım 2009 Salı

HAŞLAMA ET (İNCİK) 4 kişilik



Yapması kolay, besleyici, hazmı diğer yöntemlerle pişirilmiş etlerden daha kolay ve sarmısaklı sosundan dolayıda lezzetli bir yemek olup biraz da işkembe çorbasını andırıyor.





  • 4 parça süt danası incik (veal shank)
  • 4  tane patates
  • 4 tane havuç
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • İsterseniz tane karabiber

Üstüne:

  • 4 diş ezilmiş sarmısak ,1/2 çay bardağı sirke ile  karıştırılır.

HAZIRLANIŞI

  1. Düdüklüye tuz,7-8 bardak su ile birlikte incikleri  koyup yarı yarıya haşlayın.
  2. Düdüklüyü açıp, soyup 4’e böldüğünüz papatesleri ve   havuçları  ekleyip iyice haşlanana kadar (liğme liğme) kaynatın.
  3. Tabaklara servis yaptıktan sonra üzerine istediğiniz miktarda sarımsaklı ve sirkeli sosundan döküp yiyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder