3 Kasım 2009 Salı

KREM PEYNİRLİ PATATES PÜRESİ







MALZEMELER


  • İstediğiniz çeşit mantar iki  avuç
  • 4 tane sarı patates / yukon gold ( beyazda olabilir)
  • 1 yk. krem peyniri
  • 2 yk. ekşi krema ( sour cream)
  • 1/2 bardak süt.
  • tuz
  • taze kekik/thyme


  1. Mantarları tereyağında kızartın. Bir tabağa alın.
  2. Patatesleri haşlayıp kabuklarını çıkartıktan sonra daha sıcakken süt, krem peyniri, ekşi krema (sour cream), tuz ekleyin.
  3. Servisten önce mantarları mikrodalgada ısıtıp patates püresinin üstüne koyun en üste taze thyme ( kekik) serpiştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder