3 Kasım 2009 Salı

KARAMELİZE KARNIBAHAR (kızarmış tavuk ve hindinin yanına)



s

Karnıbahar sevenler için güzel bir tarif.

MALZEMELER

  • 1 orta boy karnıbahar
  • 3-4 yk. tereyağı
  • 8 yaprak adaçayı
  • 1/2 bardak kavrulmuş ve küçük kıyılmış fındık yada (tepsiye tek sıra koyup; fırında180/350 derecede, 10 dk. kavurun)
  • tuz, karabiber
  • 2 büyük olgun ince ince kesilmiş armut


  1. Tavaya tereyağını koyun, köpük köpük olunca küçük parçalara ayrılmış karnıbaharları, fındık ve adaçayı yapraklarını ekleyin. 2dk. arasıra karıştırarak pişirin.
  2. Tuz ve karabiberini ekleyip karnıbaharlar kızarana kadar 7dk. daha pişirin.
  3. Tavayı ocaktan alın içine armutları ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder