3 Kasım 2009 Salı

Karidesli Arpa Şehriye Pilavı



Yapması kolay ve lezzetli bir pilav.  Pilava bütün özelliğini veren nanesi.

MALZEMELER:
  • 4 diş küçük kesilmiş sarmısak,
  • 10 tane pişmemiş donuk karides (orta büyüklükte)
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı evde kurutulmuş nane
  • 1 bardak arpa şehriye
  • 1 bardak kaynamış su
HAZIRLANIŞI:
  • Sarmısaklar zeytinyağında 30 saniye, kokusu çıkana kadar çevrilir.Yıkanmış, kabukları çıkartılmış, küçük küçük doğranmış karidesler eklenir. Rengi pembeleşene kadar pişirmeye devam edilir (1 dakika kadar).
  • arpa şehriye eklenip 1 dakika daha çevrilir, suyu ve nanesi ilave edilir kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekip şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir.( 10 dakikadan az bir sürede pişer)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder