3 Kasım 2009 Salı

HURMALI PAY





Hurması:

  • 2 1/2 su bardağı hurma ( çekirdekleri ve kabukları çıkartılmış)
  • 1/4 su bardağı şeker
  • 1 1/2 su bardağı su
  • 1/3 su bardağı parçalanmış ceviz ( isteğe bağlı)


  1. Hurmayı, şeker ve suyu tencereye koyun. Karıştırarak kalınlaşana kadar pişirin. Cevizleri ekleyin, bir kenarda ılısın.


  • 1 3/4 su bardağı un
  • 1 1/2 su bardağı yulaf ( cooking oats)
  • 1 su bardağı kahverengi şeker (brown sugar)
  • 1 tk. tuz
  • 1/2 tk. karbonat
  • 1/2 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı ( yumuşatılmış)
  • 1 yk. su


  1. Un, yulaf, kahverengi şeker, tuz, karbonat, tereyağı ve suyu karıştırın.
  2. Yarısını payrexe yayıp üzerine hurmayı koyun.
  3. Geri kalan hamuruda en üzerine yayıp 180/350 derecede 35-40dk. üzeri açık kahverengi olana kadar pişirin. 40 parçaya kesin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder