Hurması:
- 2 1/2 su bardağı hurma ( çekirdekleri ve kabukları çıkartılmış)
- 1/4 su bardağı şeker
- 1 1/2 su bardağı su
- 1/3 su bardağı parçalanmış ceviz ( isteğe bağlı)
- Hurmayı, şeker ve suyu tencereye koyun. Karıştırarak kalınlaşana kadar pişirin. Cevizleri ekleyin, bir kenarda ılısın.
- 1 3/4 su bardağı un
- 1 1/2 su bardağı yulaf ( cooking oats)
- 1 su bardağı kahverengi şeker (brown sugar)
- 1 tk. tuz
- 1/2 tk. karbonat
- 1/2 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı ( yumuşatılmış)
- 1 yk. su
- Un, yulaf, kahverengi şeker, tuz, karbonat, tereyağı ve suyu karıştırın.
- Yarısını payrexe yayıp üzerine hurmayı koyun.
- Geri kalan hamuruda en üzerine yayıp 180/350 derecede 35-40dk. üzeri açık kahverengi olana kadar pişirin. 40 parçaya kesin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder