3 Kasım 2009 Salı

KESTANELİ İÇ PİLAV




Tarifi arkadaşıma ait bu pilavı her yiyen çok beyenir. Kendiside hindi piştigi zaman bu pilavı yapmakla görevlendirilir.
MALZEMELER:
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 su bardağı pirinç ( tercihen PC’s basmati)
  • 4-5 yemek kaşığı dolmalık üzüm
  • tuz, karabiber ( 1-2 tk.), tarçın( 1-2 tk.)
  • 4 su bardağı kaynamış su
  • 1/2 demet kıyılmış dereotu
  • 1 paket hazır kestane ( longos) / yada kendiniz haşlayabilirsiniz
HAZIRLANIŞI
  1. 1 büyük  yemeklik doğranmış soğan ile  4-5 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 3 yemek kaşığı tereyağı ile 6 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur.
  2. Yıkanmış 2 su bardağı pirinç eklenir birazda daha kavrulur. 4-5 yemek kaşığı dolmalık üzüm, tuz , karabiber, tarçın ve  4 su bardağı kaynamış su konur.
  3. Suyunu çeker çekmez ocaktan alınıp üstüne dereotu ve herbiri 3-4 parçaya kesilmiş 1paket kestanesi konur,KARIŞTIRILMAZ ve tencere ile kapağı arasına kağıt havlu konarak 10dk. dinlendirildikten sonra karıştırılır.
NOT : dolmalık üzüm, fıstık, tarçın karabiber ve kestanenin miktarını ağız tadınıza göre ayarlayın. Tarçın ve karabiberi az gelmişse piştikten sonrada ekleyebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder