Tarifi arkadaşıma ait bu pilavı her yiyen çok beyenir. Kendiside hindi piştigi zaman bu pilavı yapmakla görevlendirilir.
MALZEMELER:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 su bardağı pirinç ( tercihen PC’s basmati)
- 4-5 yemek kaşığı dolmalık üzüm
- tuz, karabiber ( 1-2 tk.), tarçın( 1-2 tk.)
- 4 su bardağı kaynamış su
- 1/2 demet kıyılmış dereotu
- 1 paket hazır kestane ( longos) / yada kendiniz haşlayabilirsiniz
- 1 büyük yemeklik doğranmış soğan ile 4-5 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 3 yemek kaşığı tereyağı ile 6 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur.
- Yıkanmış 2 su bardağı pirinç eklenir birazda daha kavrulur. 4-5 yemek kaşığı dolmalık üzüm, tuz , karabiber, tarçın ve 4 su bardağı kaynamış su konur.
- Suyunu çeker çekmez ocaktan alınıp üstüne dereotu ve herbiri 3-4 parçaya kesilmiş 1paket kestanesi konur,KARIŞTIRILMAZ ve tencere ile kapağı arasına kağıt havlu konarak 10dk. dinlendirildikten sonra karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder