skip to main |
skip to sidebar
HERB AND PARMIGIANO CRUSTED TILAPIA
MALZEMELER:
- 3/4 su bardağı taze ekmek içi ( ben dondurduğum ekmekleri rendeledim)
- 3/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1/2 su bardağı kıyılmış taze otlar – maydonoz, kekik, yeşil soğanin yeşil uçları
- tuz, karabiber
- 4 tane tilapia
- Ekmek içini, parmesanı, otları, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın
- 4 parça tilapia’yı yıkayıp kurulayın, tuz ve karabiber serpin.
- 1 tane yumurtayı çırpın, balıkları yumurtaya batırıp arkasındanda ekmekli karışıma bulayın.
- 6-7 kaşık zeytinyağı koyduğunuz tavada yüksek ısida iki tarafını 2-3 dk. pişirin. ( içi pişsin diye 1 dk. kapakta kapatabilirsiniz.)
- Servis tabağına aldiktan sonra domates sosuyla servis edin.
Domates sosu:
- 3 domates ( yada kutu domatesi diced)
Küçük doğranmış sarımsakları zeytinyağında kokusu çıkana kadar 1-2 kere çevirin, içine doğranmış domatesleri birer cimcik tuz, karabiber ve şekerinide ekleyip pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder