Çeşmede hemen hemen hergün yediğimiz pastane tahinli çöreğinden çok daha güzel bir tarif bu.Tarifin sahibi ise Chez Aysenur.
Malzemeler:
Hamuru:
- 1 çorba kaşığı kuru maya yada yaş maya (instant yeast’te olabilir)
- 1 çorba kaşığı toz Şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 75 g. tereyağı (oda sıcaklığında, yumuşak)
- 3 çay bardağı ılık süt
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
İçi:
- 1 Su bardagi tahin
- 1 Su bardağı pudra şekeri
Üzerine:
- 1 Yumurta sarısı
- Çekilmiş ceviz veya susam
HAZıRLANIŞI
- 1çk.şekeri,1çk. yaş veya kuru mayayı 1 çay bardağı ılık sütün içinde karıştırıp 10dk. bekletin
- .3 su bardağı una 1çk. tuz ekleyin. Unun ortasini havuz gibi açıp sütlü mayayı, sütün geri kalanını, tereyağını ve sıvı yağını koyup elinize yapışmayacak hale gelene kadar 3dk. dakika yoğurun.
- Hamurun üstünü örtüp hacmi iki katına çıkana kadar ılık bir yerde en az 1 saat dinlendirin.
- Tahinle pudra şekerini karıştırın(eğer tahin çok katıysa birazda sıvı yağ ekleyebilirsiniz.)
- Hamuru 12 eşit parçaya ayırın. 2-3 mm kalınlığında açıp tahinli harci sürün ve rulo şeklinde sarın.
- Bezelerin hepsini bu şekilde hazırlayıp ruloların üstünü ıslak bir bezle örtün ve 30 dakika dinlendirin.
- Daha sonra tezgahta ileri-geri yuvarlayarak olabildigince incelterek uzatın. Gül gibi bir ucundan ötekine sarın ve ucunu alta kıvırın.
- Tepsiye dizdiğiniz çöreklerin üstüne yumurta sarısı sürün ve robotta çekilmiş ceviz, fındık veya susam serpin.
- Önceden ısınmış 180 C fırınnda üstü kızarana kadar 20-30 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder