skip to main |
skip to sidebar
SEBZELİ PATATES PüRESİ ( 10 kişi)
- MALZEMELER
- 5 orta boy havuç haşlanmış ve küp şeklinde doğranmış
- 1 paket dondurulmuş bezelye (haşlayın)
- 8 orta boy patates
- 1 paket tavuk bulyon
- 1 çk. hardal
- 2 çk. mayonez
- 1.5 limon suyu
- 3 çk. zeytinyağı
- 3 çk. karabiber
- tuz
- kenarı klipsli tart kabı
- Havuç ve bezelyeyi karıştırın.
- Patatesleri tuzlu suda tavuk bulyon ile haşlayın, kabuklarını soyup püre yapın.
- Hardal, mayonez, limon suyu, zeytinyağı; karabiber ekleyerek blenderden geçirin
- . Tart kalıbının yarısına sırayla sebzeleri yarısı patates ve geri kalan sebzeleri dizin.
- Buzdolabında bir gece bekletin.
- Klipsten çıkartıp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder