4 Kasım 2009 Çarşamba

SEBZELİ PATATES PüRESİ ( 10 kişi)


  • MALZEMELER
  • 5 orta boy havuç haşlanmış ve küp şeklinde doğranmış
  • 1 paket dondurulmuş bezelye (haşlayın)
  • 8 orta boy patates
  • 1 paket tavuk bulyon
  • 1 çk. hardal
  • 2 çk. mayonez
  • 1.5 limon suyu
  • 3 çk. zeytinyağı
  • 3 çk. karabiber
  • tuz
  • kenarı klipsli tart kabı


  1. Havuç ve bezelyeyi karıştırın.
  2. Patatesleri tuzlu suda tavuk bulyon ile haşlayın, kabuklarını soyup püre yapın.
  3. Hardal, mayonez, limon suyu, zeytinyağı; karabiber ekleyerek blenderden geçirin
  4. . Tart kalıbının yarısına sırayla sebzeleri yarısı patates ve geri kalan sebzeleri dizin.
  5. Buzdolabında bir gece bekletin.
  6. Klipsten çıkartıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder