- Patlıcanlar ekmek dilimi gibi kesilir. Aşağıdaki sosun içinde iki saat bekletilir.
- Patlıcanların içinde bekleyeceği sos :2 kaşık limon suyu, 1/4 bardak zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı şeker, taze yada kuru fesleğen (basil), kekik, ezilmiş sarmısak ve birazda tuz karıştırılır.(Patlıcanların içinde bekleyeceği sosun bir kısmı domates sosu yapmak için ayrılır.)
- Patlıcanlar BBQ da yada fırın ızgarasında çevirdikçe limon sürülerek kızartılır.
- Servis tabağına alınıp üstlerine keçi peyniri (goat cheese) konur.
- Patlicanın üstüne konacak sos:Ayrılan sosun içine 2 tane küçük kesilmiş domates, karabiber, evde varsa balsamic sirkeside konur.
- Domatesli bu sos en son keçi peynirli patlıcanın üstüne konur.
3 Kasım 2009 Salı
PATLICAN IZGARA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder