KREMA İÇİN:
- 1 yumurta
- 7çorba kaşığı şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 1/2 litre süt
- 1/2 limon kabuğu rendesi
- vanilya
- Tencereye yumurta, şeker, un,limon kabuğu vanilya konur ve üç dört kaşık sütle ezilir.
- Kaynar süt yavaş yavaş katılarak pİşirilir.
- 6 yumurta
- 5 çorba kaşığı şeker
- 8 çorba kaşığı un
- 1çorba kaşığı limon suyu
- limon kabuğu rendesi
- yarım paket vanilya
- Yumurta, vanilya, limon kabuğu ve şeker mikserde şeker eriyene kadar çırpılır.(1o-15 dk)
- Un eleğe konup yavaş yavaş elenerek yumurtalı karışıma tahta kaşıkla ancak hallolacak şekilde alt üst yedirilir.
- En son limonu eklenip bir iki kere daha karıştırılır.
- Dört köşeşe fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır ve hafif yağlanır. Hamur kağıda dökülür.
- 10 -15 dk orta hararetli fırında kurutulmadan pişirilir.
- Fırından çıkarılıp, soğutmadan uzun kenar boyunca kağıdı ile sarılıp alıştırma yapılır ve açılır.
- Biraz krema üzerine ayrılıp geri kalan pandispanyanın üstüne yayılır.
- Muzlar ve çilekler kenara uzun olarak konup rulo şeklinde sarılır.
- Ayrılan kreması üzerine sürülür. Meyveyle süslenir.
- Dolapta bir süre soğutulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder