3 Kasım 2009 Salı

KREM KARAMEL





Krem Karamelin içinde delikler olmasını istemiyorsanız yumurtayı sekerle çırpmayın. Çırpılmış yumurtanın üzerinde köpük olmuşsa 20 dk bekleyin, ya köpükler kendiliğinden geçer yada kepçeyle alıp atılacak kadar azalır.







MALZEMELER:
  • 6 yumurta
  • Vanilya
  • 1 lt süt (4 bardak)
  • 1 bardaktan biraz fazla şeker (6 -7 yemek kaşığı kadarı karamele kullanılacak)
HAZIRLANIŞI:
  1. Teflon tavada 6 kaşık şeker karamel olana kadar yakılır.( su konmaz, kaşık değdirilmeden tava hafif sallanarak şeker yakılır.) Sıcak iken karamel kalıplarına paylaştırılır.
  2. Sütün içine şeker konur, hafif ateşte şeker eriyene kadar ısıtılır.
  3. Yumurta vanilya ile 5-10 dakika çırpılır. Ilık sütün içine eklenir. Sütün üstünde çırpılmış yumurtadan dolayı köpük kalmış ise süzgeç yardımı ile sütün üstünden alınır.Kalıplara dökülür.( büyük bir kalıp da kullanılabilir)
  4. Büyükçe bir kabın içine kalıplar yerleştirilir.Kalıpların yarısına gelecek şekilde kaynamış su eklenir.( benmari usulü ) Pişmiş Krem Karamel, kaseyi hafifçe sallayınca, puding ya da jöle kıvamında olmalı, hafif titremelidir.
  5. Suyun içinde soğutulup dolapta bir gece dinlendirildikten sonra kenarlarından bıcak gecirilip servis edilir.
Not: Bu tarif yarım ölçüde yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder