MALZEMELER:
- 6 yumurta
- Vanilya
- 1 lt süt (4 bardak)
- 1 bardaktan biraz fazla şeker (6 -7 yemek kaşığı kadarı karamele kullanılacak)
- Teflon tavada 6 kaşık şeker karamel olana kadar yakılır.( su konmaz, kaşık değdirilmeden tava hafif sallanarak şeker yakılır.) Sıcak iken karamel kalıplarına paylaştırılır.
- Sütün içine şeker konur, hafif ateşte şeker eriyene kadar ısıtılır.
- Yumurta vanilya ile 5-10 dakika çırpılır. Ilık sütün içine eklenir. Sütün üstünde çırpılmış yumurtadan dolayı köpük kalmış ise süzgeç yardımı ile sütün üstünden alınır.Kalıplara dökülür.( büyük bir kalıp da kullanılabilir)
- Büyükçe bir kabın içine kalıplar yerleştirilir.Kalıpların yarısına gelecek şekilde kaynamış su eklenir.( benmari usulü ) Pişmiş Krem Karamel, kaseyi hafifçe sallayınca, puding ya da jöle kıvamında olmalı, hafif titremelidir.
- Suyun içinde soğutulup dolapta bir gece dinlendirildikten sonra kenarlarından bıcak gecirilip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder