MALZEMELER;
- 1 Orta büyüklükte lahana
- 1 baş sarmısak (daha azda olabilir)
- 2-3 adet acı veya tatlı kırmızı biber
- 2 çorba kaşığı nohut
- 2 tatlı kaşığı şeker
- tuz ( 5 bardak suya 3-4 kaşık tuz) sonradan tuzunun az geldiğini anlarsanız üstüne ilave edebilirsiniz.
YAPILIŞI:
- Lahananın sert dış yaprakları çıkartılır. Bıçakla 10-12 parçaya ayrılıp, kırmızı biber, sarmısak ve nohutla kat kat olmak üzere kavanoza yerleştirilir.
- 5 bardak suya 3 kaşık tuz ve 2 tatlı kaşığı şeker konup karıştırılır ve lahananın üzerine dökülür. Tuzlu su lahananın üzerini geçmesse uygun miktar daha tuzlu su hazırlanır ve ilave edilir.
- Parlak olması ve kokmaması için, her gün kepçe ile savurmak gerekir.
- Bulundugu yerin sıcaklığına göre 5-6 günde olması gerekir (yaz ise 2 günde).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder