
Malzemeler
- 3 yufka
- 2 yumurta
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- tuz
- Üzeri için çörekotu
- 350 gr. kıyma
- 1 domates(küçük küçük doğranmış)
- 1 sivri biber(küçük küçük doğranmış)
- zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- tuz, karabiber,kimyon( isterseniz)
- Kuru soğan zeytinyağında çok az çevrilir. İçine kıyma konup; pişirmeye devam edilir. Kıyma suyunu çekince tuzu domatesi ve biberi eklenip ocağın altı kapatılır.
- Yumurta, yoğurt, tuz ve zeytinyağı yumurta çırpma teliyle çırpılır.
- Bir yufka serilir üstüne yumurtalı sıvı sürülüp ikiye katlanır.
- İkiye katlanmis yufka 4 esit parçaya kesilip iç harcı ucuna konduktan sonra sigara böreği gibi sarılır.
- Tepside yan yana sıralanır (arada boşluk olmayacak) üstünede yumurtalı sıvıdan sürülür.
- Fırında kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder