3 Kasım 2009 Salı

ISPANAKLI SOMON










MALZEMELER
  • 4 yk. zeytinyağı
  • yarım (1/2 ) kuru soğan
  • 6-7 tane shitake mushrooms (mantar)
  • 1/2 bardak krema
  • 2 yk. taze kekik (thyme)
  • tuz, karabiber
  • 1/2 demet ıspanak
  • 4 parça somon


  1. Çintilmiş kuru soğanları zeytinyağında 2 dk. çevirin.
  2. Mantarları ekleyip mantarlar kızarana kadar 3-4 dk. daha pişirin.
  3. Kremayı, thyme, tuz ve karabiberide ekleyip krema kalınlaşana kadar 2dk. daha pişirin
  4. . Tavayı ocaktan alıp ıspanakları ekleyin ve ıspanaklar hafif solana kadar karıştırın, soğumaması için hemen kapak kapatın.
  5. 3 yk. zeytinyağında her iki tarafını tuzlayıp biberlediğiniz somonu kızartın.
  6. 4 yk limon suyunu 1 yk. suyla karıştırıp balıkları pişirdiğiniz tavaya koyun 30 saniye içinde ocaktan alıp balıkların üstüne dökün.
  7. Balıklarıda pişmiş ıspanakların üzerinde servis edin.
Balığı pişirirken üstüne istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz. Ben Mrs. Dash original’dan koydum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder