MALZEMELER
- 4 yk. zeytinyağı
- yarım (1/2 ) kuru soğan
- 6-7 tane shitake mushrooms (mantar)
- 1/2 bardak krema
- 2 yk. taze kekik (thyme)
- tuz, karabiber
- 1/2 demet ıspanak
- 4 parça somon
- Çintilmiş kuru soğanları zeytinyağında 2 dk. çevirin.
- Mantarları ekleyip mantarlar kızarana kadar 3-4 dk. daha pişirin.
- Kremayı, thyme, tuz ve karabiberide ekleyip krema kalınlaşana kadar 2dk. daha pişirin
- . Tavayı ocaktan alıp ıspanakları ekleyin ve ıspanaklar hafif solana kadar karıştırın, soğumaması için hemen kapak kapatın.
- 3 yk. zeytinyağında her iki tarafını tuzlayıp biberlediğiniz somonu kızartın.
- 4 yk limon suyunu 1 yk. suyla karıştırıp balıkları pişirdiğiniz tavaya koyun 30 saniye içinde ocaktan alıp balıkların üstüne dökün.
- Balıklarıda pişmiş ıspanakların üzerinde servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder