- İstediğiniz miktarda pasmati pirincini ( tercihen lal quilla) sıcak suda tuzda koyarak 15-20 dk. ıslatın.
- Tencerede makarna haşlar gibi su kaynatıp pirinci içine atın.
- Elinize alıp, ağzınıza bir tane pirinç tanesi götürerek, pirincin yumuşaklığını devamlı kontrol etmeniz gerekiyor.
- Pirincin ne sert nede yumuşak, ama tam ikisinin arasında bir yumuşaklıkta olması gerekiyor.
- Pirinç orta yumuşaklıga gelince ( İranlılar kaynamakta olan piriçlerin tencerenin ortasında yanardağ şeklini almasından anlıyorlarmış) hemen bir süzgeçe boşaltın.
- Bu arada aynı tencereye sıvı yağ koyup biraz kızdırın ve süzdügünüz pirinçleri içine boşaltın ve yağın bir kısmının pilava geçebilmesi için bir kere karıştırıp pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte 5-6 dk. daha pişirin.
- Aynı yöntemle patateslisinide yapabilirsiniz: Tencereye yağ koyduktan sonra, çok incecik yuvarlak doğranmış patatesleri döşeyip, sonra pirinci koyabilirsiniz.
- Yada bol yağ koyup altını kızartabilirsiniz
3 Kasım 2009 Salı
İRAN PİLAVI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder