3 Kasım 2009 Salı

İRAN PİLAVI




  1. İstediğiniz miktarda pasmati pirincini ( tercihen lal quilla) sıcak suda tuzda koyarak 15-20 dk. ıslatın.
  2. Tencerede makarna haşlar gibi su kaynatıp pirinci içine atın.
  3. Elinize alıp, ağzınıza bir tane pirinç tanesi götürerek, pirincin yumuşaklığını devamlı kontrol etmeniz gerekiyor.
  4. Pirincin ne sert nede yumuşak, ama tam ikisinin arasında bir yumuşaklıkta olması gerekiyor.
  5. Pirinç orta yumuşaklıga gelince ( İranlılar kaynamakta olan piriçlerin tencerenin ortasında yanardağ şeklini almasından anlıyorlarmış) hemen bir süzgeçe boşaltın.
  6. Bu arada aynı tencereye sıvı yağ koyup biraz kızdırın ve süzdügünüz pirinçleri içine boşaltın ve yağın bir kısmının pilava geçebilmesi için bir kere karıştırıp  pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte 5-6 dk. daha pişirin.
  7. Aynı yöntemle patateslisinide yapabilirsiniz: Tencereye yağ koyduktan sonra, çok incecik yuvarlak doğranmış patatesleri döşeyip, sonra pirinci koyabilirsiniz.
  8. Yada bol yağ koyup altını kızartabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder