__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Bu kıymalı gözlemeyi yiyen herkez tarifini alır. Her ne kadar peynirlede yapılsa, kıymalısının lezzeti çok başka.Aşağıdaki tarif sadece 1 yufka için.
- Yufka serilir ve ortadan ikiye kesilir
- 1 çay kaşığı domates salçasına , 1 çay kaşığı yoğurt ve 1/2 çay bardağı su eklenip karıştırılır. Bu sos yufkanın üstünü hafif ıslatacak şekilde yufkaya sürülür. ( çok sos koyarsanız gözleme gevrek olmaz )
- Yarım daire şeklindeki yufkanın bir ucu yufkanın ortasına gelecek şekilde katlanır. Öteki ucuda katlanmış yufkanın üstüne katlanır.
- Kare yada dikdörtgen şeklini alan yufkanın bir ucuna peynir yada kıyma harcı konur öteki tarafı üstüne kapatılır..
Kıyma harcı: kıyma; rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve biraz su ile karıştırılır. Kıyma biraz sulu olursa gözlemenin içinde top top kalmaz. - Gözlemenin her iki tarafına bol zeytinyağı sürülür ve tavada pembeleşene kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder