3 Kasım 2009 Salı

GÖZLEME (Hazır yufkadan gerçek gözleme tadında)

DSC_0119DSC_0124
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Bu kıymalı gözlemeyi yiyen herkez tarifini alır. Her ne kadar peynirlede yapılsa, kıymalısının lezzeti çok başka.Aşağıdaki tarif sadece 1 yufka için.



  1. Yufka serilir ve ortadan ikiye kesilir
  2. 1 çay kaşığı domates salçasına , 1 çay kaşığı yoğurt ve 1/2 çay bardağı su eklenip karıştırılır. Bu sos  yufkanın üstünü hafif ıslatacak şekilde yufkaya sürülür. ( çok sos koyarsanız gözleme gevrek olmaz )
  3. Yarım daire şeklindeki yufkanın bir ucu yufkanın ortasına gelecek şekilde katlanır. Öteki ucuda katlanmış yufkanın üstüne katlanır.
  4. Kare yada dikdörtgen şeklini alan yufkanın bir ucuna peynir yada kıyma harcı konur öteki tarafı üstüne kapatılır..
    K
    ıyma harcı: kıyma; rendelenmiş soğan,  tuz, karabiber ve biraz su ile karıştırılır. Kıyma biraz sulu olursa gözlemenin içinde top top kalmaz.
  5. Gözlemenin her iki tarafına bol zeytinyağı sürülür ve tavada pembeleşene kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder