3 Kasım 2009 Salı

DOMATES VE PATATESLİ HAŞLANMIŞ TAVUK




MALZEMELER

  • 1 küçük tavuk
  • 2 tane büyük boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 2 orta boy domates
  • tuz, karabiber, pul biber, bol kekik

HAZIRLANIŞI


  1. Bütün Tavuk yıkanır, iki göğüs, iki but iki kanat olacak şekilde parçalara ayrılır.
  2. Düdüklüde tuz ve az su konarak yarı pişmiş şekilde pişirilir.
  3. Kapağı açılıp 4’e bölünmüş patatesler, yemeklik doğranmış soğan ve domatesler ilave edilir.
  4. En üste kekik, karabiber, pulbiber serpilip iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam edilir. (İsterseniz düdüklüde pişirmeye devam etmek yerine, fırındada pişirmeye devam edebilirsiniz .)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder