- 2 Patlıcan verev kesilip zeytinyağıyla harmanlanıp ızgarada yada BBQ da pişirilir.
- Patlıcanın sosu: 1 ezilmiş sarmısak,1 kaşık küçük çintilmiş soğan, 2 kaşık limon suyu ve tuz karıştırılıp 5 dk bekletilir.
- İçine 3 kaşık zeytinyağı, 1/2 çay kaşığı kimyon ve 1/2 çay kaşığı tatlı kırmızı pul biber eklenir.
- Bu sos pişmiş patlıcanların üzerine konur.
- En üste keçi peyniri veya beyaz peynirle kıyılmış taze nane yada kişniş ( coriander) yaprakları serpiştirilir.
3 Kasım 2009 Salı
SARMISAKLI KİMYONLU IZGARA PATLICAN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder