3 Kasım 2009 Salı

MERCİMEKLİ PİLAV



Bu pilavı kuru soğan ve ayranla servis etmeniz gerekiyor. Bir öğün yerini tutacak kadar doyurucu ve lezzetli.





MALZEMELER:

  • 1 büyük yemeklik doğranmış kuru soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 su bardağı yarı haşlanmış mercimek.
  • 1 su bardağı pirinç ( ılık suda 15 dk. beklemiş)
  • tuz


  1. Soğan zeytinyağında pembeleştirilir.
  2. 1 su bardağı su veya mercimeğin haşlama suyu eklenir, tuzu konur. Pirinçler ilave edilir.
  3. Kaynadıktan sonra ocağın altı en kısığa getirilir. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.

Not: Pilav pişerken karıştırılmaz.
Et/Tavuk suyu yada tableti konursa dahada lezzetli olur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder