MALZEMELER:
- 3 Tane didiklenmiş yufka
- 3 tane rendelenmiş, suyu sıkılmış kabak
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
- Borcama yağlı kağıt serilir ve yağlanır.
- Yufkalar küçük küçük parçalara bölünür.
- Kabak, yağ, yumurta, süt ve tuz çatal yardımıyla çırpılır.
- Yufkalar sütlü karışımda iyice ıslatılıp borcamdaki yağlı kağıda konur. (yufkalar kısım kısım alınıp sütlü karışımla ıslatılısa bütün ufak parçaların ıslanması kolaylaşır.
- En üstüne kaşar rendesi serpiştirilir.
- 200 derecede ( 350 f) üstü iyice kızarana kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir.( soğuduktan sonra aynı tadı bulamıyabilirsiniz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder