3 Kasım 2009 Salı

KABAKLI BÖREK

MALZEMELER:

  • 3 Tane didiklenmiş yufka
  • 3 tane rendelenmiş, suyu sıkılmış kabak
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
Üstüne:1 su bardağı kaşar (mozzerella) rendesi

  1. Borcama yağlı kağıt serilir ve yağlanır.
  2. Yufkalar küçük küçük parçalara bölünür.
  3. Kabak, yağ, yumurta, süt ve tuz çatal yardımıyla çırpılır.
  4. Yufkalar sütlü  karışımda iyice ıslatılıp borcamdaki yağlı kağıda konur. (yufkalar kısım kısım alınıp sütlü karışımla ıslatılısa bütün ufak parçaların ıslanması kolaylaşır.
  5. En üstüne kaşar rendesi serpiştirilir.
  6. 200 derecede ( 350 f) üstü iyice kızarana kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir.( soğuduktan sonra aynı tadı bulamıyabilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder