3 Kasım 2009 Salı

BRUŞETTA (Keçi Peynirli)


DSC_0203


  1. Baget (baton) ekmeği dilimlenir. Dilimlerin her iki tarafınada fırçayla zeytinyağı sürülür.
  2. Fırının sadece üst ısısı ile  (broil) her iki tarafıda kızartılır.
  3. Ekmeklerin üstlerine istenirse keçi peyniri sürülür.
  4. En üstüne brusetta sosu konur.
Brusetta sosu:

  1. Iki kaşık çok küçük çintilmiş soğan zeytinyağında biraz öldürülür (1 dk). Içine 2 diş çintilmiş sarmısak eklenip (30 saniye) ocaktan alınır.
  2. 3 tane roma domatesi (sırık) küçük doğranır. Birazda taze fesleğen kıyılır.Hepsi karıstırılıp tuzu eklenir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder