9 Kasım 2009 Pazartesi

ŞARAP SOSLU MİDYE ( 2 kişilik)



MALZEMELER

  • 500 gr. midye
  • 1 kuru soğanın yarısı
  • 5 diş sarmısak 
  • 4 tane domates
  • 1 bardak beyaz şarap
  • tuz,karabiber,pul biber (Chilli flakes)
  • kıyılmış fesleğen ( maydonozda olabilir)


  1. Küçük doğranmış soğan ve sarmısakları zeytinyağında birkaç dakika şeffaflaşana kadar çevirin.
  2. Küçük doğranmış domatesleri kıyılmış fesleğeni ve şarabı ekleyip 10 dk. kadar kaynatın. tuzunu biberini ekleyin. 
  3. Midyeleri tencereye koyup ağzını kapatın, arada sirada sallayarak midyelerin ağzı açilana kadar 2-3 dk. pişirin. 
  4. Ekmekle yada önceden pişirdiğiniz spagetti ile servis edebilirsiniz.

Not: Midyeyi eklemeden önce domates sosunun kalınlaşması gerekir çünkü ne kadar iyi süzsenizde midyelerin suyu domatese geçip sosu zaten sulandıracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder