MALZEMELER
- 500 gr. midye
- 1 kuru soğanın yarısı
- 5 diş sarmısak
- 4 tane domates
- 1 bardak beyaz şarap
- tuz,karabiber,pul biber (Chilli flakes)
- kıyılmış fesleğen ( maydonozda olabilir)
- Küçük doğranmış soğan ve sarmısakları zeytinyağında birkaç dakika şeffaflaşana kadar çevirin.
- Küçük doğranmış domatesleri kıyılmış fesleğeni ve şarabı ekleyip 10 dk. kadar kaynatın. tuzunu biberini ekleyin.
- Midyeleri tencereye koyup ağzını kapatın, arada sirada sallayarak midyelerin ağzı açilana kadar 2-3 dk. pişirin.
- Ekmekle yada önceden pişirdiğiniz spagetti ile servis edebilirsiniz.
Not: Midyeyi eklemeden önce domates sosunun kalınlaşması gerekir çünkü ne kadar iyi süzsenizde midyelerin suyu domatese geçip sosu zaten sulandıracaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder