3 Kasım 2009 Salı

CHILI (Siyah fasulyeli)



Tarif uzun gözüksede hazırlaması kolay ve kırmızı fasulye ile yapılandan daha lezzetli bir çili yemeği.



MALZEMELER
  • 6 su bardağı haşlanmış siyah fasulye (black beans)
  • 1 kutu parçalanmış domates (diced)
  • 1 tane chipotle biberi +aynı kutudan 2 yk. biberin sosu ( herdez marka kutuda chilpotles peppers)


  1. Fasulyelerin 2/3’ünü, kutu domatesini ve 1 adet chipotle biberi ile 2 kaşık biberin kutudaki suyunu yada sosunu mutfak robotunda püre haline getirin.


  • 2 yk. zeytinyağı
  • 400 gr. kıyma
  • 1 tane ince kıyılmış kırmızı soğan
  • 1tk. tuz
  • 1 yk. chili powder
  • 1 tk. kimyon
  • 1 lime, juiced
  • 1/2 bardak kıyılmış coriander (taze kişniş)
  • 1 tane olgun avacado


  1. Tavaya zeytinyağını koyup kızdırın. Kıymayı koyup 2-3dk. tahta kaşıkla karıştırarak rengi değişene kadar pişirin.
  2. Kırmızı soğanın yarısını ve tuzu kıymaya ekleyip 3 dk. daha pişirin.
  3. Ocağı orta hararete indirip kimyon ve chili powder’da ekleyin ve bir iki kere karıştırın.
  4. Geriye kalan siyah fasulyeleri, fasulye puresini ekleyip 10 dk. kısık ateşte pişirin.
  5. Lime juice’un yarısını ve coriander’inde yarısını koyup ocaktan indirin.
Üstüne:
  1. Küp küp kesilmiş avacadoya geriye kalan lime suyunu, kırmızı soğanı ve coriander ekleyip, tuzunuda koyun.
  2. Chilinizin üstüne avacado karışımını koymadan önce bir torba içinde elinizle ezdiğiniz mısır cipsleride koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder